El Nadalàctic, una experiència de barri

Estándar

Ahir vam celebrar la cloenda del Nadalàctic, la 1a Fira del Joc i de la Creativitat de Gràcia. Pot semblar precipitat escriure aquestes ratlles avui, però fa dies que hi penso. Vull donar les gràcies al Consell del Districte de Gràcia per fer-nos confiança a Button Maker BCN i a CoMeet BCN en una aposta tan arriscada. Per organitzar una Fira Creativa de Jocs en un espai no associat a la família, com a part del Pla de places. Per deixar-nos crear un programa de Festival, que normalment dura un cap de setmana a tot estirar. Per creure en un projecte que inclogui als veïns i al comerç de Gràcia. Perquè el Nadalàctic no hagués estat possible sense la seva participació.

15781809_668287156682482_1753019690902317274_n

Quan veus nens que vénen cada día, pares i mares que se senten com a casa, adolescents jugar i compartir taula amb els més petits sense avergonyir-se’n, el sotsdirector de la Caixa amb els seus nebots, comerços del barri donant premis pels sortejos i associacions encantades de tenir un espai, veus que el Nadalàctic és molt més que un programa i unes carpes i s’assembla molt a una idea en la que crec profundament: el joc por transformar la realitat. Passar temps junts jugant ens ajuda a relacionar-nos i a fer ho possible.

15676408_663773897133808_2138396351496705046_o

El record que m’emporto no són les fotos que hem compartit a les xarxes socials, sino els somriures de petits i grans. Ha pagat la pena l’esforç. Nosaltres hem après a treballar en equip per fer realitat un projecte que va néixer quan vaig conèixer a la Irene el passat estiu, fent una activitat a la Plaça de la Vila. Parlant, parlant hem arribat fins aquí, posant en comú els nostres coneixements, equips i experiències. Esperem que aquest sigui el primer molts Nadalàctics. Com deia un amic, imagina’t això en diferents places de Barcelona. No és un somni, és un desig que podem fer realitat entre tots. Perquè tots fem barri.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s